Eiceldonor gezocht om onze kinderwens in vervulling te laten gaan

20. 01. 29
Hits: 2812

Hoi! Graag wil ik onszelf even kort voorstellen. Wij zijn N (42) & M (41). Een gezellig, positief in het leven staand heterostel. Wij zijn altijd met (te)veel dingen tegelijk bezig en vooral erg gelukkig samen. Maar toch is ons geluk niet helemaal compleet. Er is nog zo ontzettend veel liefde die we – naast ellelange knuffelsessies met onze hond en katten – graag willen geven aan een klein mini mensje. Helaas hebben we verleden jaar na een miskraam te hebben gehad (gevolgd door een  ivf-traject) te horen gekregen dat onze kinderwens definitief niet meer via de natuurlijke weg in vervulling zal gaan. 

 

Rollercoaster

Dat schetst in het kort de rollercoaster van emoties waar wij inzitten. Begin 2018 waren wij blij verrast, maar compleet overdonderd door een zwangerschap. Niet gepland, maar nog minder verwacht. Want enkele jaren daarvoor werd mij vertelt dat zwanger worden via de natuurlijke weg vrijwel uitgesloten was gezien mijn lage eicelreserve. Blijdschap omdat er een klein mensje van ons samen op de wereld zou komen werd al snel gevolgd door verdriet toen de zwangerschap niet succesvol bleek te zijn. De wens om samen kinderen te krijgen was inmiddels echter groter dan ooit en dus volgde een medisch traject. Helaas ook niet succesvol. 

 

Eiceldonatie 

Zoals het er nu naar uitziet is onze enige mogelijkheid om zwanger te raken via eiceldonatie. Iets wat best een drempel voor ons is, want hierdoor zal het kindje genetisch gezien niets van mij hebben. De wens om samen een klein mensje op de wereld te mogen zetten is echter groter dan het gevoel dat dit genetisch gezien persé van ons samen moet zijn. Daarnaast is mijn partner de knapste van ons twee dus die genen gaan hopelijk in ieder geval over ;). Helaas is er binnen mijn familie- en vriendenkring geen geschikte donor aanwezig en omdat eiceldonatie in Nederland niet anoniem is, is dit ook iets waar men toch wat huiverig voor is. Geheel begrijpelijk. Eiceldonatie is iets wat we bij voorkeur in Nederland hadden willen doen, maar gezien mijn leeftijd in combinatie met de lange wachtlijsten is dit geen optie voor ons. Hierdoor moeten we uitwijken naar het buitenland, in dit geval België. Helaas biedt de database van de privekliniek enkel anonieme eiceldonatie aan, en wanneer er geen 

andere mogelijkheden zijn is dit ook zeker de weg die we gaan bewandelen. Onze voorkeur gaat in beginsel echter uit naar een donatie van een ‘bekende’ donor. Niet direct om een rol te hebben in de opvoeding, maar wel zodat we weten wie de donor is en of er bepaalde erfelijke zaken in de familie zitten. Daarnaast vinden we het zelf een prettige gedachte dat wanneer ons kindje een bepaalde leeftijd heeft bereikt dat we eerlijk kunnen zeggen hoe hij/zij uit liefde is geboren met behulp van een lieve donor. En dus zoeken wij een lieve vrouw die ons zou willen helpen met het doneren van haar eicellen. Omdat we het traject in België aan willen gaan (Brussel/Jette) is het wellicht fijner om een Belgische donor te zoeken, maar woon je in Nederland en ben je bereid om enkele keren naar België te reizen dat is dit wat ons betreft ook zeker een optie. Er zijn vanuit de kliniek een paar eisen die aan de donor gesteld worden, namelijk:

 

-    Leeftijd max 30 jaar (dit i.v.m. de grootte van de eicelvoorraad)

-    Zelf al kinderen hebben gehad en/of geen kinderwens

-    In geval van een partner moeten ook de partner akkoord gaan met gekende donatie

 

Mijn uiterlijke kenmerken zijn 1.68, blond, blauw-grijze ogen, gemiddeld postuur, HBO niveau. 

Hoewel uiterlijk natuurlijk niet alles is, willen we wel proberen om een donor te vinden die hiermee enigszins gelijkenissen vertoont.

 

Uiteraard nemen wij alle kosten voor rekening voor wat betreft medicatie, vrije dagen e.d. Het hele traject zal via een privékliniek (Jette) en het ziekenhuis in Brussel verlopen zodat de goede zorg gegarandeerd is. 

 

Wil je ons helpen? Dan horen we natuurlijk graag iets van je. Bedankt voor de moeite die je genomen hebt om dit bericht te lezen, wie weet spreken we elkaar snel!

 

Groetjes N & M

 

E-mailadres:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.